Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

10 kutyafajta, akik hajlamosak az allergiára

10 kutyafajta, akik hajlamosak az allergiára
Kutyádra sokféle allergia is hatással lehet. Az atópiás dermatitis pl. egy gyulladásos bőrbetegség, amelyet négylábú társainknál a veleszületett hajlam mellett a környezeti allergénekre adott reakció válthat ki. A bőrt érintő allergiák tipikus forrása lehet a virágpor, a penészgombák, a parlagfű, a poratka, a madártoll, a tisztítószerek, sőt, még egyes parfümök is. Ezen felül persze valamilyen étel elfogyasztása is okozhat ételallergiát kutyádnak. A bolhacsípésből eredő ún. bolhaallergiás dermatitisz mellett még a szőnyeg, műanyagok és szövetek kontaktallergiája is előfordulhat.
Honnan tudhatod, hogy kutyád allergiás? Figyelmeztető tünetek:
 • Fokozott vakarózás
 • Állandó nyalogatás
 • Viszkető, vöröses, sebes bőr
 • Viszkető, könnyező szem
 • Láb rágása
 • Az arc karmolása, dörzsölése
 • Tüsszögés
 • Hasmenés, hányás
 • Szőrhullás
 • Gyulladt foltok
 • Fülfertőzések

Ha kutyádnál ezek a tünetek bármelyike ​​fennáll, kezdd azzal, hogy elviszed az állatorvoshoz!

Allergia kezelése

Az allergia legjobb kezelése a megelőzés. Miután megtudtad, mi okozza kutyádnál az allergiás reakciót, távolítsd el a kutya környezetéből vagy étrendjéből! A bolhásodás megelőzéséről, kezeléséről már korábban írtunk.

A fajtatiszta kutyáknál nagyobb az allergia kialakulásának esélye, mint a keverékeknél, bár persze utóbbiaknál is előfordulhat.

Íme, 10 allergiára hajlamos fajta:

Pitbull terrier

Az allergiák gyakoriak a pitbull terriernél. A bőrallergiát gyakran környezeti allergének okozzák, beleértve a bolhákat, a pollent, a füvet és a port. De általános ételallergiák is kínozhatják, mint pl. a gabona (búza vagy kukorica) allergia.

Boxer

A boxerek különösen gyakran lehetnek érzékenyek a magas gabona tartalmú kutyaeledelekre, beleértve a kukoricát vagy a búzát is. A fák, a gyomok, a virágpor és a por allergénként egész évben hatással lehet rájuk.

Bichon frise

A Bichon Frise-nél leggyakrabban a bőrproblémákat okozó kontaktallergia és az ételallergia fordul elő. Emellett érzékenyek a bolhacsípésre és a fűből, virágról, fáról és porból származó levegőben szálló allergénekre.

Brüsszeli griffon

A brüsszeli griffon esetében a bőrallergiák állnak a lista élén. A leginkább érintett területek a lábak, a has, a bőr redői és a fülek. Figyelmeztető jel a mancsok nyalogatása, az arc dörzsölése és a gyakori fülfertőzések is. Az allergia gyakran 1-3 éves kor körül jelentkezik.

Bull terrier

Az érzékeny bőr, a kontaktallergia és a belélegzett allergének, például mosószerek, vegyi anyagok, pollen, por és penész a bull terrierek leggyakoribb allergiája. A gyulladásos bőrbetegség, amely viszketést, irritációt és fertőzést is okozhat, szintén gyakori.

A Dr. Dog Allergia komplex vitamin finom, rágható jutalomfalatként segít a kutya egészséges immunrendszerének támogatásában és a száraz, allergiára hajlamos bőr egészségének fenntartásában. Búzamentes receptúra alapján, természetes összetevőkből, állatorvosokkal közösen fejlesztve. Megnézem >>

Cocker spániel

A három leggyakoribb allergia a spánieleknél az étel-, a kontakt- és inhalációs allergia. Az ételallergia jellemzően viszketésként jelentkezik a fülükben és a lábukon. Gyakran allergiásak a virágporra és az olyan anyagokra, mint a gyapjú, műanyag, réz, szintetikus anyagok és homok.

Németjuhász

Hajlamosabbak az élelmiszer- és a környezeti allergiára. A bőrallergiákat bolhák, ételallergiák és a pollen váltják ki.

Golden retriever

A golden allergiájának négy fő formája létezik: bolha, atópiás dermatitis, étel és kontakt. A bőrt befolyásoló irritáló anyagok közé tartozik a pollen, a por, a bolhák, a penész, a füvek és a gyomok. Gyakori ételallergia pedig a búza miatt alakulhat ki.

Labrador

A labradorok gyakori allergiája az élelmiszer-, bolha-, kontakt-, baktérium- és inhalációs allergia, amelyek a bőrön jelentkező bőrproblémákként jelentkeznek leggyakrabban.

Máltai selyem

Az allergia legfőbb jelei a máltainál a viszketés, bőrkiütés vagy bőrirritáció, a szőr elvékonyodása, zihálás, valamint szem-, orr- vagy fülproblémák. Az ételallergia emésztőrendszeri problémákként is megnyilvánulhat.

Dr. Dog Allergia komplex vitamin finom, rágható jutalomfalatként segít a kutya egészséges immunrendszerének támogatásában és a száraz, allergiára hajlamos bőr egészségének fenntartásában. Búzamentes receptúra alapján, természetes összetevőkből, állatorvosokkal közösen fejlesztve. Megnézem >>

Tartalomhoz tartozó címkék: allergia
Az oldal tetejére