Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az egyik legjobb dolog, amit kutyádnak adhatsz

Az egyik legjobb dolog, amit kutyádnak adhatsz
A halolaj emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatását már sokaknak nem kell bemutatni. De mi a helyzet négylábú társainkkal? Nekik is jó? És ha igen, miért is?
 
A halolaj túlzás nélkül az egyik legjobb kiegészítő, amit kutyád étrendjéhez adagolhatsz. Mert:
  • támogatja kutyád szívének egészségét,
  • elősegíti a bundája selymes puhaságát,
  • csökkenti a bőrviszketést és hámlást,
  • valamint segíthet az allergiák és az ízületi fájdalmak enyhítésébenSőt, akár még immunrendszerük megerősödésében vagy akár a rák elleni küzdelemben is támogatást jelenthet.

A halolaj ugyanis omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlen „jó” típusú zsírok, mivel támogatják a kutya testét és agyát. Az emberekhez hasonlóan a kutyák sem képesek önmagukban előállítani az omega-3 zsírsavakat, ezért az étrendjükből kell hozzájutniuk.

Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírok. Tipikus forrásuk a halak és az algák. A halak szervezetébe is az algák elfogyasztásával jutnak be ezek a rendkívül értékes tápanyagok.

Az omega-3 zsírsavak olyan kulcsfontosságú folyamatok szabályozásában vesznek részt például, mint a gyulladásos folyamatok. Az omega-3 zsírok továbbá nélkülözhetetlen építőanyagai az egészségesen működő idegrendszernek is. Még olyan megfigyelések is léteznek, hogy az omega-3 zsíroknak az intelligenciára is pozitív hatása van. A jó táplálkozásban az omega-3 és az omega-6 zsírok arányos mennyiségben vannak jelen. Mindkettő fontos és nélkülözhetetlen ugyanis.

Miért is? A gyulladás reakciójának képessége az egészséges szervezetben is jelen van. Az egészséges szervezet gyulladással reagál például egy sérülésre vagy egy kórokozó behatolására. Ha nem lennénk képesek a gyulladásra, akkor nem tudnánk hatékonyan védekezni a kórokozók ellen sem. Baj csak akkor van, ha a gyulladás indokolatlan vagy eltúlzott mértékű.

Az omega-6 zsírok elsősorban a gyulladásos reakciók beindulásáért felelnek. Az omega-3 zsírok viszont éppen ellenkezőleg, főleg a gyulladásos folyamatok leállítását szabályozzák. Ebből következik, hogy omega-3 hiányában előfordulhat, hogy hiányzik a gyulladásos folyamatok leállítása. Ezáltal a gyulladás túlságosan kiterjedt lehet a szervezetben, túlságosan erős lehet, vagy túlságosan sokáig elhúzódhat.

Tehát az omega-3 többek között segít kiegyenlíteni az omega-6 zsírsavak jelenlétét, amelyek többnyire a feldolgozott élelmiszerekben és a gabonákban fordulnak elő. Mivel számos kutyaeledel-gyártó kukoricával etetett állatok húsát vagy finomított olajat (amely magas omega-6 tartalmú) használ a tápokhoz, a kutyák étrendjében gyakran túl sok lesz az omega-6 zsírsav. Avagy egy átlag kutya lehetséges, hogy túl sok omega-6-ot és közel sem elegendő omega-3 zsírsavat fogyaszt. És habár szükségünk van omega-6 zsírsavakra is, modern étrendünk gyakran túl sokat tartalmaz belőlük. A testünknek egyensúlyban van szüksége mindkét zsírsavra – ugyanez igaz a kutyákra is.

Összegezve tehát, miért is jó a halolaj Buksinak?

A halolaj jó eszköz arra, hogy kedvencednek megadhasd a szükséges omega-3 zsírsavakat. A halolaj a kutya egész élete során hasznos kiegészítő lehet. A DHA, az omega-3 zsírsav egyik összetevője pl. nemcsak a kölyökkutyák megfelelő agy- és szemfejlődését segíti, de javíthatja az idősebb kutyák kognitív funkcióit is. Sőt, kutatások kimutatták, hogy az omega-3 zsírsavak segíthetnek a kutya ízületi gyulladásának és krónikus vesebetegségének kezelésében is.

A Dr. Dog Lazacolajos szőr-, és bőrápoló természetes összetevőkkel segít az egészséges bőr és a fényes szőrzet támogatásában. Fő összetevője a lazacolaj, amely kiváló forrása az omega-3 olajoknak.

Tartalomhoz tartozó címkék: halolaj
Az oldal tetejére