A kutyakekszek egyik jó alap összetevője lehet a húsleves alaplé. A víz minden esetben cserélhető alaplével. Amikor otthon levest főzöl, tegyél félre erre a célra is, le is fagyaszthatod, ha később használnád fel. Jópofa csont, mancs alakú kis kiszúrókat is beszerezhetsz, de a kutyus nem fog megsértődni a karácsonyfa, csillag alakú kis falatoktól sem.
Egyszerű keksz alaprecept
- 50 dkg zabliszt / rizsliszt
- 1 nagy tojás
- 1,5 dl marha alaplé
Az összetevőket dolgozd össze, pár percig hagyd állni, nyújtsd ki (vagy kézzel igazgasd el egyenletesen laposra), és szúrj belőle formákat.
180 fokon süsd kb. 30 percet.
Májkrémes csontok
- 1 tojás
- 250 g kenőmájas
- 500 g finom zabpehely
- 300 g sovány túró
- 100 ml napraforgóolaj (vagy más zsiradék)
- némi zab-, vagy burgonyaliszt a kinyújtáshoz, ha a kelleténél lágyabb lenne vagy ragadna még
Keverd össze az összetevőket egy tálban, majd hagyd állni egy órán át! Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra, és csont (vagy bármilyen más
) alakú formával szaggasd ki a kekszeket! 150 fokon süsd 30 percig légkeverésen, majd kapcsold le a sütőt, és hagyd bent kiszáradni a falatkákat!
Illatos gyömbéres
- 2 csésze zabliszt / rizsliszt
- 1/2 csésze zsírszegény tej
- 1/2 csésze zabpehely
- 3/4 csésze víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított gyömbérpor
- 1/4 csésze aprított sárgarépa
Az összetevőket keverd jól össze, majd formázz kis golyókat, amiket sütőpapíron lapíts ki, süsd 150 fokon kb. 30-40 percig.
Tonhalas falatkák
- 1 konzerv tonhal saját levében
- 1 tojás
- némi petrezselyem (vagdalva)
- annyi zabliszt / rizsliszt, amivel jól formázható állagot kapunk
Keverd össze az alapanyagokat, s formázz kis labdákat! Süsd 150 fokon, légkeveréssel kb. 30 percig! Utána kikapcsolt sütő mellett szárítsd ki.
Szalonnás finomság
- 1/2 bögre zabliszt
- 1/2 bögre zabkorpa
- 1/2 bögre olvasztott szalonnazsír
- 1 nagy tojás
- 1/2 bögre hideg víz
Keverd össze a lisztet és a zabkorpát! Egy másik tálban keverd el a zsírt, a felvert tojást és a vizet, majd add hozzá a száraz összetevőket! Nyújtsd ki, majd szúrd ki a tésztát, és kb. 20 percig süsd 150 fokon, A sütőben hagyd kiszáradni!
Ezek a sütik légmentesen lezárt dobozban akár egy hétig is elállnak a hűtőben, sőt le is fagyaszthatók.
Mi kipróbáltuk őket!
+1 Ínycsiklandó vitamin falatkák
Dr. Dog kedvenc-vitaminjaink nem csak ellenállhatatlanul finomak, de az egészséget is támogatják.
Nézd meg kínálatunkat a webshopban! TERMÉKEK
Ha pedig kedvenced pocakja érzékeny, Emésztés Balance vitaminunkat érdemes megismerned! :