Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakran ismételt kérdések

Mit lehet tudni erről a formuláról: Puha jutalomfalat?

A gondosan összeválogatott alapanyagokból egy könnyen szétrágható, szükség esetén ujjakkal szétmorzsolható, ízletes és kívánatos jutalomfalatot alkottunk. A falatkák elmajszolása a kölyköknek sem okozhat gondot, de még hiányos fogazat esetén is könnyen, élvezettel fogyaszthatók. A szétmorzsolt falatkák akár más eledelbe keverve is fogyaszthatók.

 

A jutalomfalat annyira puha, hogy idős kutyák el tudják rágni?

Igen, a dobozában gondosan tárolt finom, puha jutalomfalatok akár hiányos fogazattal is könnyen, élvezettel fogyaszthatók. Nincs akadály egy idősebb kutya számára sem. Súlyosabb rágási nehézségek esetén a jutalomfalatokat ujjakkal szét lehet morzsolni és akár közvetlenül, akár más eledelbe keverve is lehet fogyasztani.

 

Mennyi idő alatt fejti ki a készítmény a hatását?

A készítményekben található természetes összetevők és hatóanyagok az első pillanattól kezdve hasznosulnak és támogatják a szervezet optimális működését, de jellemzően tartós, rendszeres alkalmazás esetén fejtik ki minden kedvező hatásukat.
A Relax komplex alkalmazásakor kivételesen akár rövid időn belül is észlelhetsz kedvező változásokat, kifejezetten célravezető az alkalomszerű felhasználás.

 

Meddig kell szedni az egyes termékeket?

Bár a készítményekben található természetes hatóanyagok az első pillanattól kezdve hasznosulnak és támogatják a szervezet optimális működését, jellemzően tartós, rendszeres alkalmazás esetén fejtik ki minden kedvező hatásukat. Ezért érdemes a készítményeket tartósan és rendszeresen fogyasztani.

 

A nap melyik szakában adjam a készítményt a kutyámnak?

Minden esetben kövesd a termékeken leírt részletes adagolási útmutatót. Ez maximális hatékonyságot és tökéletes biztonságot jelent. Ahol nincs speciális javaslat, hogy mikor használd a készítményt, érdemes az állat legaktívabb napszakában alkalmazni.

 

Érzékeny, allergiás kutya fogyaszthatja a készítményeket?

Az allergia soha nem egy termék hibájából következik be. Az allergia egy szervezet sajátos, hibás és eltúlzott reakciója arra, hogy valamilyen anyaggal találkozik. Az első allergiás reakció teljesen váratlan, előre nem megjósolható. Amikor azonban egy konkrét allergia már ismertté vált, nem szabad kockáztatni egy ismételt találkozást ugyanazzal az anyaggal. A címkéken minden információ megtalálható arról, hogy pontosan milyen anyagokat tartalmaz a termék. Amennyiben egy termék valamelyik alkotóeleméről tudod, hogy allergiát vált ki, az a termék nem adható a négylábú barátodnak!

 

Egyes készítmények alkotóeleme a csirkemáj. Ez nem káros a kutyának?

A csirkemáj önmagában egy tápanyagokban kifejezetten gazdag, tápláló és gyakran alkalmazott eledel alapanyag. A négylábúak gondos táplálásának fontos része, amit nem célszerű nélkülözni. Rendkívül ritkán előfordulhat csirke fehérje allergia. Ebben az esetben a csirkemáj tartalmú készítmény alkalmazása nem javasolt. Az összes allergiás jelenség mintegy 1 %-a tulajdonítható valamilyen eleségnek, eledel alkotóelemnek. Ezeknek is csak egy töredék részében jöhet szóba okként a csirke fehérje.

 

Van a készítményeknek mellékhatása?

A “mellékhatás” fogalma a mesterségesen létrehozott gyógyszerek világában használatos. Valójában “nem kívánt hatásnak” nevezik, hiszen egy mesterséges készítmény alkalmazásával jár együtt törvényszerűen és kisebb-nagyobb mértékben, amikor valamilyen kóros állapotot kívánnak kezelni. A vitaminokból, természetes hatóanyagokból, tápanyagokból álló készítmények esetében valódi “mellékhatásról” nem igazán lehet beszélni. Tapasztalatból tudjuk azonban, hogy akár egy jó minőségű, szokványos élelmiszer is okozhat némi panaszt. Egy ilyen jellegű enyhe kellemetlenség soha nem zárható ki 100 %-os mértékben, de ezek előfordulása elenyészően ritka.

 

Túladagolhatók a vitaminok?

Egy állatorvosok által gondosan felügyelt, kifejezetten kutyák, macskák számára kifejlesztett készítménnyel nem lehetséges a vitaminok túladagolása. A termékeken leírt adagolási útmutatók követése tökéletes biztonságot jelent. A vitaminok, természetes hatóanyagok esetében a hasznos mennyiség, illetve a károsan túlzott mennyiség között hatalmas a különbség. Mi nem javasoljuk az előírtnál nagyobb mennyiségek alkalmazását, de még a maximális adagok kismértékű túllépése sem veszélyes. Kizárólag az adagolási útmutatótól történő szélsőséges eltérés okozhat komolyabb gondot.

 

Mit tegyek, ha túlléptem az ajánlott napi adagot?

Kizárólag az adagolási útmutatótól történő szélsőséges eltérés okozhat komolyabb gondot. A napi limit túllépése esetén azonnal térj vissza az adagolási előíráshoz! Ha az állat egészséges, nincsenek tünetei, nincs más tennivaló. Ha bármilyen kóros tünetet észlelsz, késedelem nélkül kérj segítséget egy állatorvostól!

 

Tartalmaznak gluténtartalmú gabonát a Dr. Dog készítmények?

Nem. A Dr. Dog készítmények nem tartalmaznak gluténtartalmú gabonát, mint például búza, árpa, rozs.

 

Miért gabonamentesek a Dr. Dog készítmények?

Ma már egyre gyakrabban vitatott kérdés, hogy szabad-e a kutyáknak gluténtartalmú gabonákat adni. Többen azt a nézetet képviselik, hogy a gluténtartalmú gabonák rendszeres fogyasztása növelheti az egész szervezetre kiterjedő előnytelen gyulladásos folyamatok intenzitását. Ez fokozhatja a hajlamot különböző betegségek kialakulására.

A szakemberek között vannak olyanok, akik szerint lehetséges, hogy a gluténtartalmú étrenddel magyarázható, hogy kutyáknál egyre gyakrabban jelennek meg olyan kórképek, amik korábban csak az embernél voltak ismertek, és mostanáig kutyáknál nem igen találkoztak velük.

Olyan betegségek jöhetnek itt szóba, mint autoimmun betegségek (pl. pajzsmirigy gyulladás); szív-érrendszeri betegségek (pl. érelmeszesedés); ízületi betegségek (pl. tartós ízületi gyulladások); rákos megbetegedések, bél működési rendellenességek, felszívódási zavarok, hiányállapotok, élelmiszer allergiák és élelmiszer intoleranciák. Ezért nem tartalmaznak a Dr. Dog készítmények gluténtartalmú gabonát.

 

 

Az oldal tetejére