Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Így szabadítsd meg kutyádat a bolháktól!

Így szabadítsd meg kutyádat a bolháktól!
Ha kutyádnak bolhái vannak, a gyógyszeres kezelés elengedhetetlen. Ugyanilyen fontos azonban az élősködők eltávolítása is. Ezzel nemcsak a kutyádat kímélheted meg az irritáló, viszkető csípésektől, de otthonodtól is távol is tarthatod a bolhákat.

Manapság szerencsére már több eszköz közül is választhatsz, ha szeretnéd megvédeni kedvenced a kéretlen, pattogó vérszívóktól. Egyes gazdik a bolhanyakörvek vagy a cseppek, míg mások a spray vagy akár az egyre népszerűbb tabletták mellett teszik le voksukat. Ennek ellenére is előfordulhat azonban, hogy négylábú társad bundájában bolhák rendeznek csípőversenyt, ezért mutatunk néhány megoldást a már kialakult probléma kezelésére:

  1. Fürdesd meg Buksit!

tiszta, langyos vagy enyhe szappanos víz segíthet eltávolítani a bolhákat kedvenced szőréről és bőréről. Ha valamilyen bolha elleni sampon használatán gondolkodsz, először egyeztess az állatorvosotokkal, mit ajánl! Ha kutyád allergiás a bolhákra, a bőre különösen érzékeny lehet. Ez akkor is igaz, ha kedvenced bőrén nyílt sebek vagy sérülések vannak. A bolha elleni készítményekben található vegyi anyagok némelyike súlyosbíthatja az irritációt és a fertőzéseket.

Habár a fürdő segíthet kedvencednek, nem elengedhetetlen része a kezelésnek. Ha aggódsz amiatt, hogy négylábú barátod hogyan reagálna rá, kihagyhatod ezt a lépést.

  1. Fésüld át kedvenced szőrét egy bolhafésűvel!

A bolhafésű fogain fennakadnak a bolhák, miközben kutyád szőre áthalad köztük. Ezek a speciális fésűk segítenek eltávolítani a bolhaürüléket is; ezek sötétbarna vagy fekete, mákszemekre emlékeztető foltok a bundán. Buksi nyaka és farka körül különös gondossággal járj el. Leggyakrabban ezeken a területeken táplálkoznak a kis élősködők.

  1. Végezz a bolhákkal!

A kis élősködők általában akkorák, mint a szezámmag , színük barna vagy vörösesbarna. Ha bolhát látsz a fésűn, mártsd forró, szappanos vízbe, hogy megöld a bolhát. Ne próbáld összenyomni, nagyon gyorsan ugrik, és nehéz kézzel elpusztítani!

  1. Rendszeres ellenőrzés

Ha kedvenced bolhás volt, fésüld át a szőrét bolhafésűvel legalább hetente egyszer, amíg meg nem győződsz arról, hogy otthonod és Buksi is teljesen bolhamentes!

  1. Hagyd, hogy tisztogassa magát!

Sok kutya gyakrabban tisztogatja magát, ha bolhás. A legtöbb esetben ez rendben is van. De ha kedvenced már annyira rágja, harapdálja vagy vakarja magát ahhoz, hogy sérülést okoz magának a bőrén, mindenképp mutasd meg az állatorvosnak. Előfordulhat ugyanis, hogy négylábú társadnak fertőzése vagy bolhaallergiája van.

Ne feledd, az is lehet, hogy nem találsz bolhákat kutyádon, még akkor sem, ha az állatorvos megerősítette, hogy bolhák csípték össze. Ezek az élősködők ugyanis szőnyegekben, ágyneműkben és otthonod egyéb felületein is megélnek. Háziállatokra (és néha emberekre) ugranak egy kis eleségért, de ha jóllaktak, általában nem maradnak ott.

Szeretnéd, ha kedvenced igazán komfortos lenne a bundájában? Ha megszabadultál a bolháktól, jöhet a szőrápolás sokkal kellemesebb része! A Lazacolajos szőr-, és bőrápoló segít az egészséges bőr és a fényes szőrzet támogatásában. Fő hatóanyaga a lazacolaj, amely kiváló forrása az omega-3 olajoknak, amelyek részt vesznek a gyulladásos folyamatok szabályozásában, valamint hozzájárulnak az idegrendszer jó állapotához. Megnézem >>

Cikk forrása itt.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: bolha szőr és bőr
Az oldal tetejére